Poslední zápas AO 2012 Mužské Čtyřhry Finále : R.Štěpánek , L.Paes : B.Bryan , M.Bryan 7:6(1) ; 6:2
Návštěvy
počítadlo.abz.cz
Fanclub na FB
Fanclub na FB

Radek Štěpánek vítězí v Melbourne !

Společně s Indem Paesem, se kterým v spolední době zpolupracovalo několik českých tenistů Radek Štěpánek získal svůj první grandslamový titul. Ve 33 letech dokázal se svým kolegou přehrát nejlepší doublovou dvojici na světě bratry Brianovi z USA a to ve dvou setech - 7:6(1) ; 6:2 . Jak prohlásili na nespočtu kanálů komentátoři, Radek se stal bezpochyby tahounem a nejlepším hráčem zápasu. V Melbourne takto Radek získal svůj první grandslamový titul.

Radek s Paesem při ceremonii

Dvousetová dominance

V prvním vyrovnaném setu došli Paes s Radkem až do smaotného tiebreaku, kde bratry Brianovi výrazně převršili a získali ho 7:1. Druhý set pokračovali v senzaci a hned úvodu se rychle dostali do vedení 3:0, za stavu 4:2 museli Radek s Paesem odrážet breakball. Podařilo se a v následujícím gemu si podruhé v druhém setu bratři Brianovi neudrželi servis a Radek s Paesem zvítěžili. Jak již to s Radkem bývá, nechyběl ani vítězný taneček.

Radek s Paesem vytvořili parádní dvojici což bylo vidět jak na kurtě tak při ceremonii. "Napotřetí jsem tady Boba s Mika ve finále porazil, takže: díky, Radku, že jsi mi pomohl na vrchol," prohlásil při ceremonii se Ind slovy "Jsi mou velkou inspirací, díky, že jsi tady dnes byla," otočil také na přihlížející Martinu Navrátilovou.
"Chci říct jen jednu věc. Vím, co pro tebe tenhle turnaj znamenal. Jako jediný z grandslamů ti chyběl a jsem rád, že jsem mohl být při tom. Byla to velká zábava s tebou hrát," řekl nakonec Radek.

Co více dodat? Snad jen douvejme, že se Radek s Paesem představí na doublu také v pomalu se blížícím French Open.

Aktualizace 15:21 28.1.2012 od Petr Vrba

Kopírování struktury a obsahu stránek bez souhlasu je trestným činem © 2012 Petr Vrba