Poslední zápas AO 2012 Mužské Čtyřhry Finále : R.Štěpánek , L.Paes : B.Bryan , M.Bryan 7:6(1) ; 6:2
Návštěvy
počítadlo.abz.cz
Fanclub na FB
Fanclub na FB

3:0! Štěpec s Berďou pojišťují postup!

Berďa se Štěpcem se radují

3 setová senzace a jdeme dál !

Do toho zápasu šel český pár jako jasný favorit, tahounem českého týmu byl pochopitelně Radek, který tento rok získal svůj první Doublový grandslamový titul na Australian Open a v kariéře získal 14 doublových titulů. Zajímavostí je, že za svoje účinkování v Davis Cupu pár Berdych-Štěpánek ztratil pouhý jediný zápas a to proti dvojici Verdasco-Lopez ve finále roku 2009. Přesným opakem byla dvojice Bracciali-Starace, která spolu má nahráno málo a navíc Staracovi nevyhovoval vzdejší povrch.

Komentář k zápasu :

1.set

Celý zápas zahájil svým kdo jiný, než Štěpec. Ten si jistě podržel servis, což se ale nepovedlo Italům a z úvodu zápasu přišli o servis, 2:0 Česko! Berdych také nezaváhal, 3:0. Za stavu 3:1 měli Italové 3 breakbally, ale český pár všechny odrazil a Radek zakončil gem esem. Další breakbally nepřišli a Češi získali na Radkově servisu první set 6:3. V prvním setu měli Radek a Tomáš víc nevynucených chyb ale také o 9 víc winnerů.

2.set

Druhý set potvrdil fakt z prvního setu a to skutečnost, že Starace je slabina týmu. Ale překvapivě Češi prorazili ze začátku setu servis Braccialiho, získali tak vedení 2:1. Zbytek setu přinesl několik skvělých dlouhých výměn, ale již žádné breakbolly. Na 2:0 na sety stavem 6:4 pohodlně zvýšil Štěpec na svém servisu.

3.set

Stejně jako v předchozích setech, tak i nyní se český tým ujal vedení rychle a to hned breakem v prvním gemu nového setu. Za stavu 2:1 poté musel Radek na svém servisu po setu klidu odrážet breakball, což se v klidu povedlo. Naopak o pár gemů později český pár prorazil servis Italů a za stavu 5:2 šel podávat na vítězství. Radek Štěpánek svým servisem zakončil všechny 3 sety a dvojice zvítězila 6:3;6:4 a 6:2

Aktualizace 17:15 11.2.2012 od Petr Vrba

Kopírování struktury a obsahu stránek bez souhlasu je trestným činem © 2012 Petr Vrba